MANTELZORG IN HET THEATER

ZELFSPOT ALS BESTE MEDICIJN!
OPRECHTE VERHALEN, TABOES  EN (H)ERKENNING BIJ MANTELZORG
IN HET THEATER

DE VOORSTELLING ZEIKWIJF
VAN PAULINE REDLICH


Balanceren tussen Overleven en Verdrinken
en tussen Zorgen en Zeiken


RESERVEREN

Theater Surprise Show Zeikwijf - Speciaal voor (Mantel)zorgers, Zorgprofessionals, Friends en iedereen die zichzelf vergeet
Inloop 19:45 uur - Aanvang: 20:00 uur - Einde: 22:00 uur. 

Theater Amphion Cultuurbedrijf
(de voormalige Gruitpoort) in Doetinchem

Vrijdagavond 24 juni 2022                  

19:45 uur

Voorstelling met pauze,
consumptie en cadeautje(s)

18,50 euro + 1,00 euro reserverings-kosten


Mijn naam is Pauline Redlich. Ik ben 53 jaar, getrouwd met Werner en moeder van Thom (20) en Hannah (14). Thom woont sinds 2,5 jaar met 24-uurs zorg in een zorginstelling. Hij heeft autisme en ADHD. 

18 jaar heb ik intensief voor hem gezorgd. Toen Thom 1,5 jaar oud was, begon de eenzame zoektocht, omdat met name ik mij zorgen maakte over zijn ontwikkeling. Door de huisarts werd ik weggestuurd als overbezorgde moeder.

Al die jaren heb ik niet in loondienst kunnen werken omdat het zorgen voor Thom mij vrijwel volledig opslokte en we zoveel afspraken hadden met dokters en hulpverleners. Zodoende werkte ik als zelfstandig ondernemer (voornamelijk 's avonds en in het weekend), onder andere als mediator, eigen kracht coördinator en evenementen-organisator.

De laatste jaren dat Thom thuis woonde, werkte ik als media-adviseur en correspondent in loondienst bij een plaatselijke uitgeverij, omdat mijn man na een hartoperatie een jaar niet mocht werken en om te re-integreren een aantal jaren ging studeren. Sinds december 2019 heb ik mijn eigen tekstbureau en help andere ondernemers met hun zichtbaarheid.

Intensief zorgen voor iemand die je zo dierbaar is, in combinatie met het verzamelen van voldoende inkomen is een hele klus. En die gaat je niet in de koude kleren zitten.

De laatste jaren verlang ik er steeds meer naar om zelf zichtbaar te worden en mijn eigen verhalen te vertellen. Na een aantal cursussen in spreken op het podium en met humor en zelfspot een moeilijk onderwerp te bespreken, kom ik nu met mijn gloednieuwe Theater Surprise Show Zeikwijf - speciaal voor (Mantel)zorgers, Hulpverleners & Friends.

Het is een bijzondere voorstelling die voor veel (h)erkenning en inzicht zorgt. (Mantel)zorgers krijgen een liefdevolle schop onder hun kont om beter voor zichzelf te zorgen, voor hulpverleners om beter te luisteren en samen te werken en voor friends om meer begrip te hebben en closer te kunnen zijn.

Al is er maar één gezin dat door deze voorstelling geholpen is, dan ben ik al dolblij. Gezinsgeluk is me alles waard en dat gun ik iedereen.