HOME       OVER MIJ       BOEK      CONTACT

Wil je mijn thriller Hollywood in Holland bestellen?

Klik dan hier en
bestel het boek

Wil jij meer weten over een optreden?

Klik dan hier en er wordt
contact met je opgenomen

 

Als kind was ik al actief in de muziek, werd lid van het Oudorper Jeugdkoor en ik als jongste lid werd aangenomen bij de Alkmaarse Operettevereniging. Enkele jaren later kreeg ik les van zangpedagoog Tom de Graaf. Mijn zangcarrière werd landelijk pas opgemerkt na mijn deelname aan Henny Huisman's Soundmix Show (met het nummer If you could read my mind van Gordon Lightfoot). Mijn eerste singles volgden kort daarop en werden uitgebracht door Flower Sound Studio uit Bovenkarspel.

In de jaren die volgden kreeg ik een platencontract aangeboden bij de Oostenrijkse platenmaatschappij Tyrolis, met dank aan mijn zwager Wijbrand van der Sande.  Wat was ik trots op de twee Duitstalige albums die zijn uitbracht. Er volgden ook radio- en televisieoptredens in zowel Oostenrijk, Duitsland als Nederland. 

Zo mocht ik te gast zijn bij het `Wernesgrüner Musikantenschenke` bij de Duitse tv zender MDR. Ook stond ik – samen met Roberto Blanco – in het hoofdprogramma van Marc Pircher (Grand Prixwinnaar) en was ik samen met die Amigos ´stargast´ bij het Open Air van die Zillertaler Haderlumpen. Ook trad ik met veel plezier op tijdens het Schlagerfestival der Volksmuziek in de Jaarbeurs in Utrecht en zong daar een duet met Tamara Tol. Verder was ik diverse keren te zien tijdens de RTV Oost Oktoberfeesten waarvan de opnames dat jaar in een grote feesttent in Enschede werden opgenomen. In Nederland was ik daarna o.a. te zien bij het televisieprogramma TROS Muziekfeest in de sneeuw met o.a. Jan Smit, Frans Bauer en Wolter Kroes, wat destijds in Oostenrijk is opgenomen.

Ook kreeg ik de kans om een rol in de musical Anatevka - Fiddler on the Roof te spelen en later speelde ik the teacher in de rockopera The Wall wat werd uitgevoerd in het Steengroeve Theater te Winterswijk voor ca. 10.000 toeschouwers. 

Mijn single Stella grande D'amore is zowel in het Duits als in het Nederlands uitgebracht (tekst geschreven door Pauline Redlich) en gecomponeerd en geproduceerd door Christoph Purtscheller en Mario Wolff (van het Alpentrio Tirol). Het nummer Alle kinderen hebben dromen (gecomponeerd door Udo Jürgens en de Nederlandse tekst geschreven door Bart van der Post) werd speciaal uitgebracht voor War Child, en ik bewaar goede herinneringen aan dit prachtige lied. 

Verder ben ik de afgelopen paar jaar maar liefst twee keer te gast geweest bij de Zwarte Cross in de Spiel mir Einer Tiroler Tent. Later heb ik ook meegespeeld in diverse televisiecommercials van o.a. Inshared, KPN, en Volkswagen. 

Ik ben nog steeds te boeken als artiest en/of presentator met een breed repertoire van zowel Duitse, Nederlandse als Engelse covers, aangevuld met eigen nummers.

Hollywood in Holland
Niets is wat het lijkt

Laat je meevoeren naar de wereld van de showbizz door Hollywood in Holland. Een tekstschrijver wordt onder verdachte omstandigheden dood in haar woning aangetroffen. Journalist René van Maanen duikt in het leven van het slachtoffer en raakt verstrikt in de glitter en glamour. Op meeslepende wijze laat auteur Werner Redlich, zelf jarenlang werkzaam geweest in de showbizz, zien hoe dun de lijn tussen waan en werkelijkheid is. Deze thriller wordt sinds vrijdag 10 juni uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Werner Redlich is al jarenlang professioneel artiest in binnen- en buitenland. Als geen ander weet hij hoe het werkt in de showbizz, waarbij het hebben van connecties heel belangrijk is en waarbij hij op sublieme wijze aangeeft hoe deze schijnwereld in elkaar zit. Het neerzetten van een geloofwaardige thriller gevuld met spanning, lijkt hem moeiteloos af te gaan. Dankzij zijn persoonlijke ervaring in de wereld van de showbizz, voelt de gehele vertelling natuurlijk en realistisch aan. Dit blijkt uit de overtuigende wijze waarop hij de plot in de televisiewereld uiteenzet. Hiermee heeft Redlich een thriller gecreëerd zoals een thriller hoort te zijn: sterk uiteengezet en vol spanning!