HOME    LEFWIJF    OVER MIJ  AANBOD    BLOG    THEATERSHOW    CONTACTLEFWIJF 2

50 vrouwen | 50 verhalen


VAN ONHOLD NAAR LEFWIJF

Ik ben er helemaal klaar mee: Leven met schaarste en tekort. Mezelf wegcijferen en de benen onder mijn kont uitlopen. En ik weet het; ik doe het zelf. Ik laat wat ik zelf leuk vind als eerste afvallen. Omdat ik te hard werk en teveel geef. Mijn energielevel is dan zover onder Power dat ik niet anders meer kan dan loslaten en bijkomen.

Mijn kind heeft veel meer zorg nodig dan een ‘gewoon’ kind. Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, want ik zou hem voor geen goud willen missen of ruilen. Maar feit is, dat zoveel jaren extra zorgen (en dan heb ik het over meer dan 10 uur per week extra, ten opzichte van een moeder met een gezond kind), dat die zorg zijn tol eist.

En dat de grote uitdaging is: mezelf liefdevol en zonder schuldgevoel op nummer één zetten. Je weet wel, zoals een stewardess laat zien in het vliegtuig: Waarbij je eerst je eigen zuurstofmasker op moet zetten voordat je je kind kunt helpen. Je kunt het wel andersom doen natuurlijk, maar de kans is groot dat je het dan allebei niet overleeft. En zo is het ook voor een zorgmoeder. Als jij instort, stort alles in.

Jarenlang rende ik van hot naar her. Moesten mijn man en ik pijnlijke keuzes maken om op de been te blijven. En kwam ik uiteindelijk alsnog op de bodem van de put terecht. Om hier het hoofd aan te bieden was LEF nodig. Het roer moest om. Diep van binnen wist ik dat al heel lang.

Op 28 september 2020 besloot ik om de roman, waar ik in 2014 aan begon, af te maken. Twee derde van het verhaal staat al op papier, en één derde zit nog in mij. Het is klaar; het moet er alleen nog uit.

Hoe kan ik doen wat ik het liefste doe?
En hoe kan ik daar anderen mee kan helpen?

Deze vragen brachten mij bij de oprichting van mijn bedrijf:

Met schrijfworkshops (met toepasselijke thema’s) die ik aan hen ga geven, zodat ze meer inzicht krijgen en zich creatief en optimistisch voelen. Zelfs als ze denken dat ze niet kunnen schrijven, kunnen ze al meedoen.

En daarbovenop komt dan nog mijn gloednieuwe programma: ‘De Kus in de Brievenbus’, waarmee zorgmoeders meer licht, lucht en spontaniteit in hun leven krijgen.

Maar daarover later meer.

Nu eerst verder over LEFWIJF 2, wat bijna uitkomt...

MIJN VERHAAL

Mijn verhaal voor LEFWIJF begint in 2001 met de geboorte van mijn lieve zoontje. En eindigt twintig jaar later met de geboorte van Mama is Blij.

Dit proces heeft niet alleen mijn eigen leven veranderd, maar gaat zeker andere zorgmoeders helpen aan meer vrede, liefde, geluk, inkomen, balans en uitgekomen dromen in hun leven!

Ook deze tweede editie van het boek LEFWIJF is een project van Lucinda Douglas. 50 vrouwen -waaronder ik- schrijven over een belangrijk LEF-moment in hun leven.

Dat vastberadenheid en liefde overwinnen, lees je binnenkort in mijn verhaal in LEFWIJF 2.

Eigenlijk was mijn deelname aan LEFWIJF 2 zo'n zelfde LEF-moment. Want toen ik Lucinda’s Facebookbericht op 2 februari voorbij zag komen, wist ik dat het geen toeval was en heb ik mij direct aangemeld!

Het leven is mooi, lieve mensen.

Deze Mama is Blij!!!

 

BESTEL NU ALVAST LEFWIJF 2

Het verhaal dat ik heb geschreven gaat binnenkort, samen met de 49 andere verhalen, naar de drukker.

Bestel jij het boek LEFWIJF 2 nu alvast bij mij, dan ontvang je een gesigneerd exemplaar en weet je zeker dat je dit inspirerende boek als één van de eerste in handen hebt.

LEFWIJF 2 komt eind september/begin oktober uit.
De verkoopprijs is 23,50* euro. Een Pdf exemplaar kan ook, en kost 10,50* euro.

Natuurlijk houd ik je op de hoogte van dit bijzondere project en vertel ik het je gelijk als LEFWIJF 2 uit is!

*inclusief 9% Btw

DOE JE MEE?

Je ontvangt al wel een factuur, maar hoeft pas te betalen als LEFWIJF 2 uitkomt. Tegen die tijd
stuur ik je een betaalverzoek

Naar verwachting verschijnen zowel het boek als het e-book medio september 2021 
Nu al bestellen is fijn, want dan weten we hoeveel boeken we nodig hebben voor de eerste druk

Foto: Werner, Pauline, Hannah en Thomas Redlich.


Mama is Blij

Pauline Redlich (1968) is naast schrijfster, spreekster en mediator ook mBIT-coach.

mBIT-coaching brengt balans in hoofd, hart en buik voor meer succes en wijsheid.  Zij helpt hiermee zorgmoeders, om hun eigen behoeften liefdevol en zonder schuldgevoel op nummer één te zetten.

Pauline schrijft blogs voor de website en facebookpagina Mantelzorgelijk, werkt aan een roman over de eenzame zoektocht van een zorgmoeder èn is co-auteur van het boek LEFwijf wat naar verwachting aankomend september verschijnt. 

Pauline maakt zich hard voor de belangen van mantelzorgmoeders. Nu het kabinet het voornemen heeft om de betaling van zorgmoeders door het pgb van hun kind af te schaffen, klimt Pauline in de hoogste boom. Zij vindt dit uiterst onredelijk en luidt hierover de noodklok. Dat doet zij door middel van het schrijven van verhalen, het aanspreken van bestuurders en het geven van interviews. 

Wil jij Pauline volgen?                 

<< Klik dan HIER >>

'Ik ben getrouwd met Werner en moeder van een zoon (Thomas, 2001) en een dochter (Hannah, 2007). 

Natuurlijk hou ik van mijn kinderen. En ook Thomas zou ik voor geen goud willen missen en al helemaal niet willen ruilen voor een ander kind waar niks mee aan de hand is. Maar in beginsel had ik graag twee gezonde kinderen willen krijgen. Dat durf ik best toe te geven, al zal niet iedereen dat waarderen.

Ik weet dat het een groot taboe is om zoiets hardop te zeggen. Maar ik doe het toch. Omdat ik weet dat er heel veel moeders zijn die hieronder gebukt gaan en dat angstvallig geheim houden omdat ze zich ervoor schamen.

Mijn zoon wil dat ik deze verhalen schrijf. Hij moedigt me zelfs aan. 'Mam', zegt hij dan, 'je moet het doen. Die moeders hebben hulp nodig.' Wat een kanjer is hij, hè?!'