September 2022

Mama, Pipi Langkous

Vertedert kijken we naar het filmpje van onze dochter die haar vader na probeert te zeggen. Net twee is ze als ze “Mama, Pipi Langkous” probeert te zeggen.“Zeg maar: Mama Pipi Langkous,” spoort mijn man haar aan.

Lees meer »

Is het heel raar dat ik dat denk?

Zo aan het begin van het schooljaar denk ik altijd even terug aan de tijd dat onze zoon nog naar school ging. Wat was dat moeilijk. Want hij deed zo ontzettend zijn best. Deed alles om een complimentje te krijgen en was altijd leergierig en nieuwsgierig.

Lees meer »

Wat moet ik met dit kind?

“Mama, twee keer één zou nul zijn als de één een nul was,” deelt mijn dochter (van drie-en-een-half) mij mee, tijdens het aardappels schillen. Waarna ze wegloopt om haar popje toe te dekken.

Lees meer »
Augustus 2022

De pijn van de waarheid

Jaren was dit mijn leven. Ons leven. Het leven van mijn gezin. Mijn man, zoon en dochter en van mijzelf. Je ziet, het is op honderd manier te benoemen, maar de diepere laag en vooral het verdriet,  is zorgvuldig bedekt.

Lees meer »
Juni 2022

Het lijkt wel Klein Duimpje

We hebben het net gered, mijn kleine schat en ik. Slapen, drinken, verschonen, aankleden, netjes klaar om kwart voor drie. Samen staan we voor het raam als André en Jonathan de straat inrijden.

Lees meer »
Mei 2022
April 2022