Juli 2021

De stilte voor de storm

Het is in mijn leven een paar keer gebeurd dat ik uit mijn dak ging. Ik bedoel: Echt. Zo erg dat ik schreeuw en huil en even niet meer kan stoppen. 

Lees meer »
Juni 2021

Mama, waarom wil je mij niet?

‘Waarom denk je dat, lieverd?’ reageer ik en kijk mijn zoon Thomas in de ogen.‘Ik heb het gelezen op je website,’ zegt hij zacht en gaat verder: ‘je schrijft dat je graag een gezond kind wilde.’

Lees meer »

Ik ben zojuist verdronken

De bel gaat. Als ik de hal inloop zie ik haar staan. Een lange, slanke vrouw met blond haar, roze lippenstift en een bril. Tijdens dat korte moment-van-de-eerste-indruk...

Lees meer »

Het is gewoon eigenbelang

Mijn vaste contactpersoon van het Sociaal Team van de gemeente belt. Ze wil graag weten of het invullen van de aanvraag voor de Wet langdurige zorg (Wlz) gelukt is. 

Lees meer »

Nul komma nul inlevingsvermogen

De telefoon blijft eindeloos overgaan, maar ik geef niet op. Ik moet en zal hem aan de telefoon krijgen. Na diverse pogingen stuur ik een appje om mij dringend terug te bellen... Not.

Lees meer »
Mei 2021

Over mijn lijk dat dat gaat gebeuren

‘Hoe kan een jongen, die zoveel extra zorg nodig heeft in de thuissituatie, op een ‘gewone’ school zitten?’ Mijn man en ik kijken elkaar aan, als de volle betekenis van deze vraag bij ons doordringt. 

Lees meer »

Andre heeft autisme

Hij ontdekte het pas op 48-jarige leeftijd door de diagnose van zijn zoontje Jonathan. Zijn vrouw Suzanne is jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd door de huisarts en verschillende specialisten en als overbezorgde moeder weggezet. 

Lees meer »

Waarom Mantelzorgmoeders niet bestaan

Hoe reageer je op: ‘Hoe gaat het met je?’ als het ^%#@& gaat en je niet wilt klagen? Mijn vriendin Suzanne heeft daar een prachtig antwoord op bedacht: ‘Het gaat goed, maar niet vanzelf.’ Klinkt mooi hè? En het is effectief, want negen van de tien mensen vragen niet verder door.

Lees meer »